Vinterhansker for nordiske forhold

Vinterhansker for nordiske forhold

Ingen grunn til å fryse på fingrene. Nye Workhand Dry Neon har nemlig alt du trenger i en hanske til vinterbruk.

Vi som bor i Norge vet at sludd, slaps og kuldegrader ikke er noe vi får gjort noe med. Men denne nyheten fra Workhand kan i alle fall sørge for å gjøre de mest krevende arbeidsdagene langt mer komfortable – og varme.  

– Med denne hansken har vi virkelig tenkt på alt. Den sømløse konstruksjonen og gripebelegget gjør det mulig å utføre manuelt finarbeid uten å måtte ta av deg hanskene. Samtidig holder de deg varm og tørr gjennom hele arbeidsdagen, forteller, Tom Stokke, ansvarlig for produktutvikling hos Workhand.

Maksimal fingerfølelse, også i kulda

Dry Neon er produsert i flere lag, en metode som blant annet brukes i skihansker. Disse består gjerne av en skallhanske og en fôrhanske. Nettopp dette har Workhand latt seg inspirere av da de utviklet Dry Neon. Det ytterste strikkelaget er innsatt med en «antiwet»-behandling og dyppet to ganger i nitrilgummi. Innvendig er det montert en sømløs, varm innerhanske, som du ikke trekker med deg ut. Hansken består av to lag med nitrilgummi, ett skallag av tekstil pluss varmt fôr.

– Gjennom mange år har vi jobbet med å utvikle gripebelegg som fungerer optimalt. I håndflaten har hanskene en tynn nitrilmembran som er vann- og oljetett. Det ytterste gripelaget drenerer bort vann så hansken ikke blir nedkjølt, tung og mister fasong. I tillegg gir den jevne overflaten et godt antiskli-grep, sier Stokke.

Pulsområdet ved håndleddet er viktig å holde varmt når temperaturene synker ned mot, og under, null. Derfor har Dry Neon en spesielt tykk og kraftig ribb.

– Som en ekstra detalj har vi lagt til en gjenkjennelig oransje slitelapp ved tommelroten. Det gjør hanskene slitesterke, slik at de varer lenger, forklarer markedssjefen

Høyteknologisk produksjonsmetode

Automatisert produksjon av hansker har åpnet en ny verden av effektivitet og prisvennlighet. Samtidig har denne metoden tidligere gitt mindre mulighet for tilpasninger enn tradisjonelle, formsydde hansker som sys sammen av ulike deler. Workhand jobbet derfor lenge med å optimalisere produksjonen – og resultatet ble Dry Neon.

– Automatisert hanskeproduksjon innebærer at strikkemaskiner strikker sømløse fôrhansker i forskjellige typer garn, som ved behov forsterkes med glassfiber eller stålarmering. Til slutt får hansken en strikket ribb rundt håndleddet eller en høyskaftet mansjett, før den dyppes i naturgummi, syntetisk gummi eller mykgjort plast. Tidligere har denne fasen gjort at man har mistet noe av fleksibiliteten, men med den nye metoden vår unngår vi det problemet, understreker Stokke.

Egenskaper:

  • Vann-/oljetett nitrilgummi           
  • Varmt og loddent fôr     
  • Antiskli-grep       
  • Dobbeltstrikket pulsvarmer         
  • Vannavvisende strikkelag


Gå til Dry Neon produktside...


Relevante artikler:

Micro Paint - Malehanske for "hvitt arbeid"

Micro Paint - Malehanske for "hvitt arbeid"

Som profesjonell maler er hansker et evig irritasjonsmoment. Mange malere tar av og på seg hanskene utallige ganger i løpet av arbeidsdagen fordi de klør og blir klamme, eller for å gjøre finarbeidet.

les mer